…Fostul meu colaborator și discipol, Cornel Nistorescu,  m-a anunțat că împreună cu un domn , Mihai Cârciog, vor scoate un săptămînal particular, Expres…

„Cînd am venit să lucrez la «Expres», domnul Cârciog, căruia Cornel Nistorescu îi fusese recomandat ca un mare disident şi luptător, a fost destul de sceptic în privinţa mea. Vezi Doamne, lucrasem în aparat, nu eram mare sculă în materie de gazetărie. Mare atenţie nu prea îmi dădea, adică eram şi eu un oarecare pe-acolo. Odată, cînd a venit din străinătate, adusese o sticlă de whisky şi pe mine nici măcar nu m-a servit. Mă rog, eram considerat, aşa, un fel de Dinu Săraru. Cînd le-am spus că plec, au intrat toţi în alarmă, cu domnul Mihai Cârciog în frunte. Şi aşa a fost. M-am dus la «Zig-zag».”

Despre trecerea mea pe la Expres ca redactor șef se pot afla amănunte din iscodirea casei redacționale. Primul număr, cel din 7 februarie 1990, ne dezvăluie pe frontispiciu că Președinte e Mihai Cârciog. În caseta redacțională, pusă, ca de obicei, pe ultima pagină, sînt trecuți, sub precizarea Ziar independent, Director: Cornel Nistorescu, Secretar de redacție: Sorin Postolache. Tiparul e produs la Tipografia „Universul”.

mai mult la h  /www.ioncristoiu.ro/

Lasă un răspuns